De Boer: "Lens is nog een optie, Dost past hier ook"

8 januari 2016, 16:16

In de zoektocht naar een nieuwe spits denkt Frank de Boer aan een grote naam. De coach van Ajax ging tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek in op spelers als Jeremain Lens en Bas Dost. Afgelopen zomer was één van deze spelers al dicht bij een transfer naar de Amsterdam Arena, geeft De Boer aan.

"Lens waren we heel dichtbij", zegt De Boer volgens De Telegraaf over de Oranje-international. De trainer van Ajax beschouwt de aanvaller van Sunderland nog steeds als een optie om de selectie te komen versterken. "Dat lijkt me wel ja", aldus De Boer, die eerder nul op het rekest kreeg van Lens. De aanvaller vond een overstap naar Ajax nog te vroeg en koos dus voor een transfer naar de Premier League.

"We willen het liefst een Nederlander, een leider in de groep die Nederlands praat", vervolgt De Boer, die ook gevraagd werd of Bas Dost de ideale spits zou zijn voor Ajax. "Hij zou wel bij ons passen gezien de ontwikkelingen die hij heeft meegemaakt", stelt de Ajax-keuzeheer, die wel beseft dat het hier om dure spelers gaat. "Vijf ton bruto of anderhalf miljoen netto, daar zit je meestal toch over te praten."

Ajax huurt dit seizoen Yaya Sanoga van Arsenal, maar de spits maakt nog geen indruk en is bovendien vaak geblesseerd. Bij zijn afwezigheid is Arek Milik de enige beschikbare nummer negen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen