Argentijn Mascherano veroordeeld voor belastingontduiking

Jw
21 januari 2016, 16:31

De Spaanse rechter heeft Javier Mascherano donderdag één jaar cel opgelegd. De verdediger van FC Barcelona stond terecht voor het oplichten van de belasting voor een bedrag van anderhalf miljoen euro. De kans dat Mascherano ook daadwerkelijk achter de tralies verdwijnt, is echter klein.

Mascherano heeft nog geen strafblad, waardoor hij zijn straf kan afkopen. Dat kan in Spanje bij veroordelingen onder twee jaar. De Argentijnse vedette gaf eerder al toe tegenover de rechter dat hij over 2011 en 2012 de belasting had ontdoken. Naast de gevangenisstraf, die hij voor enkele tienduizenden euro's kan afkopen, moet hij nog 815.000 euro betalen aan de Spaanse staat.

Al met al lijkt het dus met een sisser en een flinke hap uit de bankrekening af te lopen. Mascherano gaf bij de hoorzitting aan zelf weinig te snappen van belastingen en daar professionals voor in te huren. Die zouden volgens Mascherano de inkomsten uit portretrechten dus verborgen hebben gehouden. De Spaanse belastingdienst heeft het overigens ook nog gemunt op twee teamgenoten van Mascherano. Ook Lionel Messi en Neymar hebben nog zaken tegen zich lopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen