Wenger: "Engelse clubs niet betrokken bij doping"

Jw
21 januari 2016, 16:41

Arsene Wenger denkt niet dat Engelse clubs betrokken zijn bij het gebruik van doping. De manager van Arsenal had in het verleden een opmerking gemaakt over het gebruik van illegale middelen in het voetbal en was door het Engelse antidopingbureau uitgenodigd om daar over te praten. Wenger is er echter van overtuigd dat het probleem niet systematisch is.

"Ik ben er zeker van dat geen enkele club in Engeland zijn spelers doping aanbiedt. Daar ben ik echt 100 procent van overtuigd", aldus Wenger in gesprek met BBC. De 66-jarige Fransman ziet daarom geen noodzaak voor ophef, maar staat open voor een gesprek. "Het lijkt er nu ineens op alsof we een probleem aan willen pakken, maar dat hebben we lange tijd niet gedaan. Het is nu belangrijk gewoon te laten zien dat we het niet accepteren. Het is cruciaal dat we er vanuit kunnen gaan als iemand wint ook daadwerkelijk de beste is."

Wenger sprak eind 2015 zijn twijfels uit over de dopingschorsing van Dinamo Zagreb-middenvelder Arijan Ademi, die na een duel met Arsenal werd betrapt op het gebruik van verboden middelen. De Kroaten wonnen die wedstrijd met 2-1. Ademi werd door de UEFA voor vier jaar geschorst, maar Dinamo ging wél vrijuit. "Dat vind ik een vreemde en verrassende regel", mopperde Wenger destijds. "Eigenlijk betekent dit gewoon dat de UEFA doping accepteert."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen