De Haan: "Kwestie van eigen schuld dikke bult"

6 februari 2016, 23:08

Trainer Foppe de Haan vindt dat zijn ploeg SC Heerenveen de thuisnederlaag tegen FC Twente aan zichzelf te wijten heeft. De Friezen kwamen zaterdag in het eigen Abe Lenstra Stadion met 1-0 voor, maar gaven het uiteindelijk in de slotfase uit handen (1-3). Heerenveen was in de 69ste minuut met tien man komen te staan, nadat Joost van Aken zijn tweede gele kaart had gekregen.

"De eerste gele kaart van Joost van Aken voor de dug-out was terecht, dat is een overtreding die je niet moet maken", citeert de officiële website van FC Twente De Haan. "Bij de middenlijn moet je slim zijn, een blok zetten en anders meelopen. Achteraf bleek het een waardeloos moment. De tweede gele kaart was ook terecht. Je weet dat je het dan moeilijk krijgt tegen FC Twente. We moesten de boel op slot gooien en zorgen dat we niet nog meer goals tegen kregen, maar we gingen juist vooruit spelen. FC Twente heeft verdiend gewonnen, maar het is een kwestie van eigen schuld dikke bult."

De Haan is wel te spreken over het begin van zijn ploeg. "We begonnen heel aardig en waren een beetje gelukkig met de goal van Veerman", vervolgt de oefenmeester. "We werkten heel hard en waren agressief op de tweede ballen, maar het was veel te onrustig. Bij balbezit werd het soms flipperkastvoetbal. De bal ging dan te makkelijk naar de tegenpartij of we gingen ermee lopen. Twente heeft een team met goede voetballers en voor hen is het dan wat makkelijker voetballen. We moesten heel hard werken om overeind te blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen