Groenendijk vraagt om lef, Groningen start met Mahi

11 maart 2016, 16:27   Bijgewerkt: 11 maart 2016, 16:40

In het Rotterdamse Kralingen staat er zaterdagavond om 20.45 uur een affiche op het programma tussen twee teams die dit seizoen nog niet echt lekker draaien. Op Woudestein staan Excelsior en FC Groningen tegenover elkaar en de coaches van beide ploegen beschikken over een nagenoeg fitte selectie.

Excelsior zonder captain Sander Fischer

Bij Excelsior is aanvoerder Sander Fischer geschorst. "Hij is onze aanvoerder en leider en dus een belangrijke speler", stelt coach Alfons Groenendijk op de clubsite. Daar tegenover staat voor Excelsior de terugkeer van Jurgen Mattheij, die tegen Groningen kan spelen.

Groenendijk vindt dat zijn ploeg tegen de noorderlingen meer lef moet tonen dan vorige week tegen AZ. "Toen hebben we te weinig lef getoond in balbezit. Verdedigend kan ik ze niks kwalijk nemen, maar als we de bal hebben, verwacht ik meer. Als je wilt scoren, moet je naar voren spelen. Dat mogen ze ook van mij. Directe handhaving kan nog steeds, maar wij moeten wel meer punten pakken om van onze huidige plek op de ranglijst weg te komen.''

Mahi in de basis bij Groningen

FC Groningen mist zaterdagavond Dino Islamovic (geblesseerd) en Bryan Linssen (geschorst). Simon Tibbling begint in Rotterdam op de bank omdat hij ziek is geweest. "We staan er fysiek gezien goed op", ziet coach Erwin van de Looi. "Het enige nadeel is dat Simon deze week drie dagen ziek is geweest en zal dus niet starten. Door de schorsing van Bryan Linssen moeten we dus noodgedwongen op twee plekken wijzigen. We hebben vervolgens voor de vier aanvallende posities gekozen voor de spelers die het meest aanvullend op elkaar zijn."

Door de absentie van Linssen start Mimoun Mahi in de basis, zo kondigt de afzwaaiende trainer alvast aan. "Hij heeft deze week vol getraind en hij heeft zulke kwaliteiten dat we hebben gekozen om hem te laten starten. We gaan het zien hoelang Mimoun het kan volhouden, maar ik heb liever dat hij zestig minuten volle bak gaat en zich dan laat vervangen. We hebben goede wissels op de bank en mensen genoeg die we kunnen brengen."

[photo,96300,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen