Heracles profiteert van uiterst slordig Heerenveen

Jw
19 maart 2016, 20:31

Heracles Almelo, de verrassende nummer zes van de ranglijst, houdt aansluiting met de bovenste vijf ploegen. Het won met een minimale eindstand (0-1) op bezoek bij SC Heerenveen, dat voor eigen publiek duidelijk tekort kwam en te weinig liet zien.

Na een flitsende seizoensstart is het bij de Almeloërs een beetje ingekakt: vanaf half februari werden er maar liefst vier wedstrijden op rij verloren. Vorig weekend herstelde Heracles zich eindelijk weer, in eigen huis tegen hekkensluiter Cambuur (3-1).

Maar die wisselvalligheid was ook te zien tegen Heracles. Regelmatig hoorden we gemor en gemopper vanaf de tribune. De aanwezige supporters zagen hun ploeg veel foute passes geven op tien, vijftien meter. En als Heerenveen dan eens gevaarlijk kon worden via Luciano Slagveer of Sam Larsson, werd er geen echte kans gecreëerd. Mitchell te Vrede, die vorige week nog belangrijk was met een treffer tegen PSV, liep op een eiland tegen de Almeloërs.

De enige 'Fries' die zich na rust echt liet zien was Larsson. De Zweed draaide handig weg en haalde hard uit met links, maar Bram Castro hield zijn doel in het Abe Lenstra Stadion overtuigend schoon. Heerenveen kon er geen alles of niets-spektakel van maken in de slotfase.

Heracles stond verdedigend sterk en stelde de punten als team veilig. Het blijft met deze zege in het spoor van FC Utrecht, het verschil is één punt. Heerenveen (13e) behoudt een marge van zes punten op achtervolger Roda, dat zondag in actie komt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen