Blind ziet Zoet groeien, maar houdt vast aan Cillessen

23 maart 2016, 17:11

De uitstekende prestaties van Jeroen Zoet bij PSV zijn niet onopgemerkt gebleven bij Danny Blind. De bondscoach van het Nederlands elftal vindt dat de goalie een uitstekende groei doormaakt, maar benadrukt dat dit ook geldt voor Jasper Cillessen. De Ajax-keeper blijft vooralsnog de eerste keeper van Oranje, maar Zoet komt wel dichterbij.

Blind zag Zoet onder meer in de Champions League-wedstrijden tegen Atlético Madrid formidabel keepen. "Maar Jasper maakt ook een goede indruk", zegt de bondscoach op zijn perspraatje in aanloop naar de oefeninterland tegen Frankrijk van komende vrijdag. "Hij is dit seizoen al heel lang stabiel. Jeroen zat daar aanvankelijk wet verder vanaf, maar heeft na de winter ook stappen gemaakt."

"Zoet heeft belangrijke reddingen verricht, die resultaat opleverden", zag Blind. "Daar leef je van als keeper zijnde, dat je echt punten pakt voor je ploeg. Dat heeft hij een aantal keren gedaan. Dat hoort ook bij zijn leeftijd. Hij komt in een fase in zijn carrière waarin hij stappen moet maken, als hij hogerop wil komen of eerste keeper van het Nederlands elftal wil worden. Ik denk dat hij op de goede weg is."

"Op dit moment is Cillessen mijn eerste keus. Normaal gesproken speelt hij de komende twee wedstrijden", aldus Blind.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen