Forse schorsing roept productie Higuaín halt toe

5 april 2016, 14:58

Gonzalo Higuaín tekende afgelopen weekend voor zijn dertigste treffer dit Serie A-seizoen, maar pakte later in de wedstrijd tegen Udinese (3-1 nederlaag) een tweede gele en dus rode kaart. Dat kon hij moeilijk verkroppen, want er volgde een woede-uitbarsting richting de dienstdoende scheidsrechter. Het incident is Higuaín duur komen te staan, want hij kreeg vier wedstrijden schorsing aan zijn broek van de Italiaanse bond.

Voor de verkregen gele kaarten kreeg hij één duel schorsing, het duwen van arbiter Massimiliano Irrati na het tonen van de rode kaart kostte hem nog eens drie wedstrijden. Daar komt een boete van 20.000 euro bij. Ook Napoli-coach Maurizio Sarri is een duel geschorst voor commentaar op de leiding.

De schorsing roept de doelpuntenproductie van de Argentijnse spits een halt toe. Hij was de eerste speler sinds Luca Toni (31 goals) in 2005/2006 die erin slaagde om dertig keer te scoren in één seizoen. Veelzeggend is dat geen enkele speler ook maar tot de helft van zijn doelpuntenaantal kwam dit seizoen. Carlos Bacca (AC Milan) en Paulo Dybala (Juventus) wisten veertien keer het net te vinden in de Serie A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen