Vermeij stunt met Superboeren in Utrecht

Jw
20 april 2016, 20:22

De Graafschap heeft woensdagavond verrast door te winnen op bezoek bij FC Utrecht. Aan de hand van een dodelijke Vincent Vermeij werd het 0-2 in de Domstad. Utrecht leek tijdens de wedstrijd zijn hoofd al bij de bekerfinale tegen Feyenoord te hebben.

De thuisploeg wilde zich juist herpakken na de pijnlijke slotfase in Amsterdam, waar het alsnog een onterechte penalty tegen kreeg. Zeker met het oog op de bekerfinale in Rotterdam aanstaande zondagavond, telde op voorhand alleen een overwinning, zeker thuis.

Ondanks dat de thuisploeg een handjevol kansen kreeg via Sebastien Haller en Ruud Boymans begon De Graafschap verrassend offensief. Vincent Vermeij, die al snel de lat raakte, mocht vlak voor rust wel juichen. De topscorer uit Doetinchem kopte van dichtbij binnen voor open doel, nadat Ted van de Pavert de bal sterk terugkopte.

Na de 0-1 opende FC Utrecht meteen de jacht op de gelijkmaker. Bart Ramselaar, die op de bank begon, kwam erin en er werd meer risico genomen. Boymans en Haller, de doelpuntenmachines in de Domstad, lieten zich veelvuldig zien.

Op het moment dat het bomvolle uitvak met meegereisde fans uit Doetinchem nog feest aan het vieren was, leek het even later zelfs 0-3 te worden. Van de Pavert kopte van dichtbij bijna binnen waarna Vermeij vergat te tekenen voor een hattrick. Vanaf dat moment kon het niet meer misgaan voor de Superboeren.

En dat ging het ook niet. Achterin stond De Graafschap ijzersterk, met aanvoerder Van de Pavert en Robin Pröpper in het hart van de defensie, en een geweldig keepende Hidde Jurjus onder lat. Zelfs Haller, die zo makkelijk het net vindt dit seizoen, kreeg de bal er van dichtbij niet meer in.

Dankzij de overwinning doet De Graafschap zeer goede zaken in de strijd tegen degradatie. Het zet hekkensluiter Cambuur op vijf punten achterstand en komt dichter bij Willem II (drie punten verschil). FC Utrecht blijft steken op plek 5 en kan zich gaan richten op de bekerfinale in Rotterdam-Zuid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen