Wenger: "Tijdperk van traditionele top is voorbij"

Jw
8 mei 2016, 10:56

Het kampioenschap van Leicester City laat volgens trainer Arsene Wenger zien dat een nieuw tijdperk is aangebroken. De trainer van Arsenal stelt dat de traditionele topclubs het ook de komende seizoenen zwaar zullen krijgen met concurrenten als Tottenham Hotspur en West Ham United.

"Misschien komt er volgend seizoen wel weer een team dat iedereen verrast. Alle Engelse clubs hebben tegenwoordig genoeg geld om goede spelers te kopen", analyseert Wenger in gesprek met Sky Sports. "West Ham gaat in de zomer naar een nieuw stadion met meer financiële mogelijkheden. En Tottenham is ook bezig met de bouw van een nieuw stadion. Dus binnen enkele jaren zullen de kansen nog meer gespreid zijn."

Volgens Wenger is de Premier League daarom een unieke competitie. De Fransman is benieuwd hoeveel titelkandidaten er nog bijkomen. "Dit is de vraag van de toekomst. Hoeveel teams kunnen de titel volgend seizoen winnen?", vraagt hij zich hardop af. "Ik weet het zelf niet. Dat is lastig te zeggen. Aan het begin van dit seizoen werd gesteld dat Chelsea kampioen zou worden en Manchester City als tweede zou eindigen. Als iemand op televisie zijn geld had gezet op Leicester City, zou hij zijn baan hebben verloren. Maar dit kan opnieuw gebeuren."

Door de enorme stroom van geld in de Engelse competitie hebben Premier League-clubs veel geld te besteden op de transfermarkt. "De onderste clubs kunnen de beste spelers uit Frankrijk, Spanje en Italië kopen. Daardoor hebben ook zij de potentie om een geweldig team samen te stellen", vindt Wenger, die zelf met Arsenal nog strijdt voor plaatsing voor de Champions League.

The Gunners gaan vanmiddag om 17.00 uur op bezoek bij directe concurrent Manchester City.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen