NOS reageert vol begrip op kritiek op 'Studio Ajax'

9 mei 2016, 13:07

Op social media reageerden veel mensen vol afschuw en verontwaardiging op het feit dat het zondagavond in de uitzending van het NOS-programma Studio Voetbal grotendeels over het drama van Ajax, en niet over het succes van PSV ging. Veel voetbalfans vonden dat het programma veel te veel gebaseerd was op Ajax.

Bij monde van hoofdredacteur Maarten Nooter reageert NOS Sport begripvol op de kritiek. "Ik kan me best voorstellen dat iemand die alleen heeft ingeschakeld voor Studio Voetbal, de balans vond doorslaan naar de verliezende partij in plaats van de kampioen. Maar we hebben gisteren veel meer gedaan dan alleen Studio Voetbal", benadrukt hij.

Tafelgast Youri Mulder snapt de kritiek ook wel. "Soms ga je in een praatprogramma te lang door over een bepaald onderwerp. Dat is gisteren wel een klein beetje gebeurd. Het drama van Ajax is heel aantrekkelijk om over te praten", verklaart Mulder. "Hoe kon zoiets nou gebeuren? Daar praat je dan over door en soms vergeet je de tijd. We hebben het ook zeker wel over PSV gehad. Spelers als Luuk je Jong en Marco van Ginkel zijn allemaal aan bod gekomen. Maar inderdaad, toen we vervolgens over de toekomst van Ajax-trainer Frank de Boer spraken, hadden we het eigenlijk over Phillip Cocu moeten hebben. Kwalitatief hebben we beide ploegen besproken, maar kwantitatief lag de nadruk inderdaad op Ajax."

"Je ontkomt er niet aan om keuzes te maken", stelt Nooter verder. "Na het laatste fluitsignaal hebben we ons eerst vooral gefocust op het feestvierende PSV en alles wat het kampioenschap daar losmaakte, terwijl we in de uitzending van 19.00 uur juist weer hebben geprobeerd om beide verhalen te belichten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen