Blind koos Advocaat zelf: "Ongelofelijk veel ervaring"

15 mei 2016, 11:04

Danny Blind verwelkomt Dick Advocaat volgende week in de technische staf van het Nederlands elftal. De bondscoach heeft de keuze voor de ervaren assistent, die zelf in het verleden tweemaal de eindverantwoordelijke was bij Oranje, zelf gemaakt.

"Het was absoluut mijn keuze. Ik heb zelfs twee weken nodig gehad om de KNVB te overtuigen. Bert van Oostveen (KNVB-directeur, red.) moest ook even wennen aan het idee. Maar ik zou gek zijn als ik in deze fase, waarin we naar het eindtoernooi in Rusland willen, dit niet zou doen. Het is alle hens aan dek", sprak Blind bij het FOX Sports-programma De Tafel van Kees. Met Marco van Basten en Advocaat heeft hij nu twee oud-bondscoaches aan zijn zijde staan. "Dat vind ik wel mooi. Dat is wel leuk."

Blind ging nog wat dieper in op de keuze voor Advocaat. "Je maakt de keuze natuurlijk op basis van argumenten. In de profielschets voor de functie van assistent, die na het stoppen van Ruud van Nistelrooy vrijkomt, staat normaliter dat het een jonge en ambitieuze oud-international moet zijn. Maar we kozen ervoor om ons terrein te verruimen, omdat er zich niet meteen iemand aandiende waar we het helemaal in zagen zitten."

De bondscoach kijkt uit naar de samenwerking met Advocaat. "Als persoon én trainer. Het is een man met ongelofelijk veel ervaring", aldus Blind. "In het algemeen, maar ook in kwalificaties en eindtoernooien. Het is iemand dat met enthousiasme zijn vak beleeft en dat ook kan overdragen. Dick is loyaal en heeft geen dubbele bodems", stelt de keuzeheer.

De hiërarchie zal niet in de war raken door de komst van Advocaat, zo benadrukt Blind. "Ik blijf eindverantwoordelijke en blijf aan de touwtjes trekken. Het wordt geen botsing van ego's."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen