Zidane schaart zich in rijtje van Cruijff en Rijkaard

Jw
29 mei 2016, 09:20

Zinedine Zidane was als speler al een grootheid, maar heeft door het winnen van de Champions League ook zijn status als trainer een enorme boost gegeven. De hoofdcoach van Real Madrid treedt door de CL-overwinning van gisteravond toe tot een illuster rijtje, waarin ook de namen van Johan Cruijff en Frank Rijkaard te vinden zijn.

Zidane, die pas in januari de ontslagen Rafael Benitez opvolgde, is de zevende persoon uit de geschiedenis die het meest prestigieuze clubtoernooi als speler én als trainer op zijn naam heeft geschreven. "Het is een eer om de Champions League te winnen. Ik ben erg blij met wat we samen gepresteerd hebben. Het is nooit eenvoudig, maar ik heb een geweldige selectie tot mijn beschikking, die er voor heeft gevochten en keihard heeft gewerkt. Met zulke talentvolle spelers kun je tot geweldige hoogtes reiken", loofde de 43-jarige Fransman na afloop zijn groep kampioenen.

Het was een zware beproeving voor zijn spelers, merkte Zidane wel op. "We waren fit toen we aan de wedstrijd begonnen, maar richting het einde zat een aantal er flink doorheen. De spelers hadden kramp, maar dat is normaal. Mentaal zat er veel druk op, maar we hebben onszelf er doorheen geknokt. De Champions League winnen betekent veel voor de spelers en is iets heel bijzonders voor de supporters", vervolgde de coach van de sterrenploeg.

In 2002 won Zidane als speler al de 'cup met de grote oren', toen hij met zijn fenemonale volley de finale besliste in het voordeel van Real Madrid. Daarmee treedt de voormalig middenvelder toe tot een lijst met bijzondere kampioenen. Johan Cruijff won als speler van Ajax drie keer de Champions League en veroverde later de hoofdprijs nog eens als trainer van FC Barcelona. Frank Rijkaard lukte dat in dezelfde aantallen eveneens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen