Van Praag bij Europese Raad: "De sport is kwetsbaar"

Ger
31 mei 2016, 21:59

Michael van Praag heeft de Europese Raad toegesproken. De bondsvoorzitter van de KNVB, die bezig is met een campagne om het voorzitterschap van de UEFA te bemachtigen, benadrukte in Brussel dat de sport en de politiek elkaar nodig hebben.

Van Praag sprak de Europese Raad toe in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. "Sport levert een niet in geld uit te drukken grote waarde voor een land. De maatschappelijke kracht van voetbal is enorm. Voetbal draagt bij aan de vorming en ontwikkeling van mensen, aan hun gezondheid en onderlinge verbondenheid. Maar de overheid betekent ook heel veel voor de sport. Het maakt sport mogelijk en zorgt voor kaders waar spelregels ophouden."

Van Praag benadrukte dat hij als UEFA-presidentskandidaat bruggen wil bouwen. "Ik zou heel graag zien dat er een stevigere brug zou ontstaan tussen politiek en sport. Dat we nauwer en regelmatiger gaan samenwerken op gebied van integriteit, acceptatie van diversiteit in het voetbal, racisme, mensenrechten en veiligheid. Want de sport is kwetsbaar door zijn enorme populariteit en moet beschermd worden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen