Definitief: Totti (39) jaar langer door bij AS Roma

Jw
7 juni 2016, 18:34

Wat al enige tijd in de lucht hing, is vandaag definitief geworden: Francesco Totti heeft zijn contract verlengd bij AS Roma. De 39-jarige aanvaller heeft dit seizoen zijn waarde bewezen en het clubicoon wordt daarvoor beloond met een nieuw eenjarig contract. Daardoor lijkt het erop dat Totti zijn hele loopbaan trouw blijft aan AS Roma.

Totti had gedurende het seizoen een conflict met de trainer, Luciano Spalletti. Punt van discussie was de geringe speeltijd die de voormalig Italiaans international kreeg na het herstel van zijn blessure. In de slotfase van het seizoen kreeg Totti als invaller wel regelmatig speeltijd en maakte hij een aantal belangrijke doelpunten. Beide partijen besloten uiteindelijk langer met elkaar door te gaan.

"Ik wilde dit contract heel graag, omdat hiermee een droom uitkomt. Ik was altijd al van plan om tijdens mijn loopbaan maar één shirt te dragen, namelijk dat van AS Roma", lichtte een blije Totti zijn contractverlenging toe. "Nadat ik met de voorzitter had gesproken, werd ik nog enthousiaster over een langere samenwerking."

Totti debuteerde in het seizoen 1992-93, waarna er door meerdere grootmachten buiten Italië aan hem getrokken werd. Toch kwam het nooit tot een transfer, waardoor de stijlvolle technicus uitgroeide tot publieksfavoriet nummer één. Een van zijn hoogtepunten dit seizoen was zijn geweldige invalbeurt in de wedstrijd tegen Atalanta. Totti, die eind september 40 jaar wordt, viel in de 86ste minuut in en boog een 2-1 achterstand hoogstpersoonlijk om in een 3-2 overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen