KNVB schrapt verdachte 23-0 wedstrijd: nieuwe kampioen

8 juni 2016, 16:01

De tuchtcommissie van de KNVB heeft opgetreden tegen de pure vorm van matchfixing die aan het einde van vorig seizoen plaatsvond in het amateurjeugdvoetbal. Door een 23-0 overwinning van Eendracht'30 B1 uit Mook op Avios-DBV B1 uit Alphen misliep Diosa Niftrik B1 het kampioenschap, maar de KNVB heeft de uitslagen van Avios-DBV geschrapt. Daardoor heeft Diosa Niftrik alsnog de titel gepakt.

De tuchtcommissie heeft dit besluit aan de hand van verklaringen van betrokkenen genomen, zo meldt Omroep Gelderland. Avios-DBV verloor met opzet met enorme cijfers, omdat het niet wilde dat Diosa Niftrik kampioen zou worden. De club uit Alphen heeft naast de geschrapte resultaten ook een geldboete van 1.000 euro opgelegd gekregen, waarvan 750 euro voorwaardelijk.

Eendracht'30 is vrijgesproken, maar is dus wel tweede geworden. Wedstrijdsecretaris jeugd Frank de Wildt van Diosa Niftrik is blij met het oordeel van de tuchtcommissie. "Maar belangrijker is dat het duidelijk is dat dit geen voorbeeld is voor het jeugdvoetbal en dat dit geen sportieve manier van doen is. Het is bewezen dat het een onterechte uitslag was en dat wij terecht kampioen zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen