Rusland verpest in extremis Engels feestje

11 juni 2016, 23:45

Engeland is er opnieuw niet in geslaagd om zijn openingswedstrijd op een EK te winnen. In de absolute slotminuut kwam Rusland volledig uit het niets langszij, terwijl de overwinning binnen leek.

In Stade Vélodrome, waar Dennis Bergkamp in 1998 het onvergetelijke doelpunt tegen Argentinië maakte, ontmoetten Engeland en Rusland elkaar in poule B. Eerder op de avond won Wales het eerste duel in die groep, van Slowakije. De Engelsen hopen dat de hoge verwachtingen deze zomer eindelijk eens waargemaakt worden.

Ze waren dan ook de grote favoriet tegen de ervaren, maar behoorlijk oude selectie van Rusland. En zo speelde Engeland ook: met lef en aanvalsdrang. De Russen kwamen een paar keer goed weg en konden het hoge tempo van de tegenstander nauwelijks bijbenen.

Zij begonnen gretig en maakten het de Russische defensie keer op keer moeilijk. Maar de goal bleef telkens uit. Igor Akinfeev hield zijn doel oplettend schoon. Engeland werd daardoor slordig. Sterling liet zich veel zien, maar liep zichzelf ook vaak vast voorin, terwijl Kane goed bewaakt werd door het ervaren centrumduo Vasili Berezutski en Sergei Ignashevich.

Met nog ruim een kwartier op de klok moest Rusland wel meer uit zijn schulp kruipen om een goed resultaat te boeken in Marseille. Lange tijd hoopte het op een gelijkspel en wilde het de wedstrijd laten doodbloeden. De lange en sterke spits Artem Dzyuba werd regelmatig gezocht, maar zonder groot succes. Oud-Feyenoord Fedor Smolov was nog het dichtstbij. Hij krulde de bal rakelings langs de paal bij Joe Hart.

rellen fans supporters publiek

rellen fans supporters publiek

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen