EK-debutant IJsland stunt en houdt Portugal in bedwang

14 juni 2016, 23:16

Portugal is dinsdagavond teleurstellend begonnen aan het EK. In het Geoffroy Guichard hield IJsland, dat in Frankrijk voor het eerst actief is op een eindtoernooi, de Portugezen na een vermakelijk duel knap in bedwang: 1-1. Nani zette zijn ploeg in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar Birkir Bjarnason herstelde na rust het evenwicht. Eerder vanavond won Hongarije het andere duel in groep F verrassend met 2-0 van Oostenrijk.

Een slaperig Portugal kwam na enkele minuten nog met de schrik vrij. Na een misstap van Pepe mocht Gylfi Sigurdsson het tot twee keer toe proberen, maar de IJslandse middenvelder kreeg de bal niet langs doelman Rui Patrício. De Portugezen waren direct wakker en namen vervolgens het heft stevig in handen. Vieirinha tekende na een kwartier voor het eerste Portugese wapenfeit door naar binnen te trekken en heerlijk uit te halen op de vuisten van Hannes Halldórsson.

Net als aan de start van de wedstrijd stond Portugal aan het begin van het tweede helft weer te slapen. Dit keer profiteerde IJsland wel. Een hoge voorzet van Jóhann Gudmundsson waaide over iedereen heen en met een volley bij de tweede paal liet Bjarnason de Portugese doelman kansloos. De Portugezen leken aangeslagen en het tempo van de wedstrijd zakte daardoor enige tijd in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen