"Jammer dat De Graafschap het zo op de man speelt"

29 juni 2016, 11:47

Dinsdagavond werd bekend dat De Graafschap haar advocaat de opdracht heeft gegeven om de integriteit van de leden van de beroepscommissie licentiezaken te onderzoeken, omdat zij besloten om de degradatie van FC Twente in te trekken en daarmee de Doetinchemmers te laten afzakken naar de Jupiler League. De KNVB is zeer teleurgesteld over de actie van De Graafschap.

"We vinden het bijzonder jammer dat De Graafschap - en met name de advocaat - het zo op de man speelt", laat woordvoerder Koen Adriaanse van de KNVB weten aan Voetbal International. De voetbalbond vindt het overdreven dat De Superboeren nattigheid voelen. "Ze zijn zó op zoek naar de achtergronden van die leden... Dat is in onze ogen onnodig. Het past niet bij een mooie club als De Graafschap, met een grote achterban. Hier herkennen wij die club niet in", aldus Adriaanse.

In de optiek van de bond 'keurt De Graafschap het eigen vlees'. "De beroepscommissie wordt vooraf volledig gescreend door de KNVB: of er ook maar enige verbintenis met een club is, of andere belangenverstrengeling. Ook alle clubs krijgen de cv's van die personen, en alle andere relevante informatie. Dan mogen zij stemmen en eventueel bezwaar maken. Dat De Graafschap nu gaat klagen, is gek", verdedigt Adriaanse de KNVB.

De emoties in het kamp van De Graafschap kan de bond zich wel voorstellen. "Ik begrijp hun teleurstelling absoluut. En ook wij als KNVB zullen onze rol in deze hele zaak gaan evalueren, zoals alle betrokkenen dat zullen moeten doen. Maar dit is nu eenmaal de voetbalrechtspraak zoals we die met z'n allen hebben afgesproken. Dan is het raar om die in twijfel te gaan trekken op het moment dat de uitkomst ervan je teleurstelt", besluit Adriaanse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen