Kuipers: "Als team heel succesvol toernooi gehad"

4 juli 2016, 23:45

"De trots over onze prestaties op dit EK komt misschien op een later moment. Nu heerst vooral de teleurstelling", sprak Björn Kuipers vlak na het nieuws dat hij naar huis kon vanuit Frankrijk en dus niet de scheidsrechter van een halve finale of de eindstrijd van het EK zou zijn. Een aantal uren later begint de trots inderdaad te komen.

Hoewel het doel was om de finale te mogen fluiten, mocht de Oldenzaler zich ontfermen over drie fraaie affiches: Polen-Duitsland, Spanje-Kroatië en Frankrijk-IJsland. "Dat was een verrassing vanochtend", zegt Kuipers bij terugkeer in Nederland tegen de NOS over de teleurstellende mededeling van de UEFA. "Want we kijken terug op een heel goed toernooi. We hebben toch drie wedstrijden geleid."

"Prachtige wedstrijden, waar we met een heel goed gevoel op terugkijken", vervolgt Kuipers. "Er was inderdaad één moment dat voor discussie vatbaar is: de penalty die niet goed genomen werd", doelt Kuipers op het veelbesproken moment tijdens Kroatië-Spanje (2-1), waarbij meerdere dingen misgingen. "Ik ben niet de enige die graag de finale had willen leiden, maar de arbitrage is gewoon van een hoog niveau. Als team Kuipers hebben we een heel succesvol toernooi gehad. Daar ben ik heel blij om."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen