Winter: "Zijn in tegenstelling tot Oranje een echt team"

12 juli 2016, 08:05   Bijgewerkt: 12 juli 2016, 11:25

Het Nederlands elftal Onder 19 jaar speelt vanmiddag (dinsdag) om 12.00 uur de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap in Duitsland. Tegenstander is Kroatië, de andere poulewedstrijd vindt plaats tussen Engeland en Frankrijk. Een lastige poule dus, maar bondscoach Aron Winter gaf op de persconferentie in aanloop naar het duel aan daar niet voor terug te deinzen.

"De Kroaten zijn net als wij individueel erg sterk. Maar we hebben ons goed voorbereid en er ligt een plan klaar om ze te verslaan. We zijn ons ervan bewust dat we in een zware poule zitten. Het is belangrijk dat we het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Ons doel is om het toernooi te winnen, maar ook om ons te kwalificeren voor het WK van volgend jaar."

In de andere poule strijden Duitsland, Oostenrijk, Portugal en Italië om twee plekken in de halve finales. "Wat je meeneemt van het EK, is dat ook de mindere landen allemaal goed georganiseerde ploegen zijn die weinig weggeven. Ze krijgen zelf ook weinig mogelijkheden, maar zijn wel heel effectief, zoals uit dodespelmomenten."

Winter maakte ook een vergelijking met het grote Oranje, dat zich niet wist te kwalificeren voor het EK in Frankrijk. "Wij zijn een echt team. In mijn ogen ontbrak dat eraan bij het Nederlands elftal tijdens de kwalificatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen