Gibraltarese semiprofs krijgen vrij voor return tegen Celtic

17 juli 2016, 17:24

Lincoln Red Imps zorgde voor een enorme stunt, door Celtic in de tweede voorronde van de Champions League met 1-0 te verslaan. De bescheiden ploeg uit Gibraltar maakt zich op voor de return in Glasgow. Omdat de spelers allemaal semiprofs zijn, hebben ze extra vrij gekregen van hun werkgevers.

Roy Chipolina, de aanvoerder van Lincoln Red Imps, stelt dat het team uit Gibraltar niets te verliezen heeft. "Er zat geen druk op ons in de heenwedstrijd en dat geldt ook voor de return", zegt de verdediger tegen de BBC. "We hoeven de kwaliteit van de teams niet met elkaar te vergelijken, maar we weten dat het elf tegen elf is. We zien wel hoe het loopt, we gaan ons best doen."

Het heenduel werd door Lincoln Red Imps gewonnen door een doelpunt van Lee Casciaro, die in het dagelijks leven werkzaam is als politieagent. Hoewel Celtic nog steeds de grote favoriet is om door te gaan, willen de Gibraltarezen hun huid zo duur mogelijk verkopen. "We leven onze droom", stelt Chipolina. "De media-aandacht die we krijgen is ongelofelijk. Het is nieuw voor ons, maar we genieten ervan", aldus de verdediger.

Ondanks het feit dat maar vijf spelers van Lincoln Red Impes fulltime voetballer zijn, reist de Gibralterese ploeg met een volledige selectie richting Schotland. "We hebben allemaal vrij gekregen", aldus Chipolina, die zelf als douanebeambte werkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen