Kassa VVV-Venlo rinkelt na nieuwe transfer Giorgos Giakoumakis

8 februari 2023, 20:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Giorgos Giakoumakis heeft anderhalf jaar na zijn overgang van VVV-Venlo naar Celtic een nieuwe transfer gemaakt. De 28-jarige spits vervolgt zijn carrière in de Verenigde Staten bij Atlanta United. Daar profiteert zijn voormalige Nederlandse werkgever van.

Atlanta United heeft de komst van Giakoumakis woensdag bevestigd. De spits is tot eind 2026 vastgelegd. "Giorgos is een speler die al een tijdje bij ons op de radar stond. Hij is een sterke spits die graag in het strafschopgebied komt en doelpunten maakt. Hij speelt met hoge intensiteit, werkt hard en is iemand van wie we denken dat hij het team zal helpen, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht", aldus Carlos Bocanegra.

Giakoumakis maakte in de zomer van 2021 voor 2,5 miljoen euro de overstap van VVV naar Celtic. Bij de verkoop van de spits bedongen de Venlonaren een doorverkooppercentage van rond de tien procent. Atlanta United telt naar verluidt een kleine vijf miljoen euro neer voor de komst van Giakoumakis, wat betekent dat VVV net wat minder dan vijf ton verdient aan de deal.

Voormalig Eredivisie-topscorer

In dienst van Celtic was Giakoumakis goed voor 26 doelpunten in 57 wedstrijden. Daarmee kwam hij niet in de buurt van zijn gemiddelde van zijn dienstverband bij VVV. In Venlose dienst was Giakoumakis goed voor 29 goals in 33 wedstrijden. Daarvan maakte hij 26 in de Eredivisie, waarmee hij met ruime voorsprong topscorer van het seizoen 2020/21 werd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen