Van Praag krijgt definitief concurrentie van Spanjaard

20 juli 2016, 08:08

Angel Maria Villar heeft zich definitief kandidaat gesteld voor de verkiezing voor een nieuwe voorzitter van de UEFA. De preses van de Spaanse voetbalbond staat al een aantal maanden op interim-basis aan het hoofd van de Europese voetbalunie, na de schorsing en het uiteindelijke aftreden van Michel Platini als gevolg van het ontvangen van een verdachte betaling van Sepp Blatter.

In november vorig jaar kreeg Villar een boete van ruim 22.000 euro omdat hij niet meewerkte aan een onderzoek naar de omstreden toewijzingen van de WK's van 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar. De 66-jarige staat al sinds 1988 aan het hoofd van de Spaanse voetbalbond en is tevens een vicevoorzitter van de FIFA. Als voetballer speelde Villar 22 interlands voor Spanje, daarnaast was hij tien jaar actief voor Athletic de Bilbao.

Michael van Praag stelde zich eerder al kandidaat voor de functie van UEFA-voorzitter, net als de topman van de Sloveense voetbalbond Aleksander Ceferin. De UEFA kiest op 14 september een nieuwe preses.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen