KNVB brengt bezoek aan live test met video-assistent

22 juli 2016, 16:49

De International Football Association Board (IFAB), die de spelregels in het voetbal opstelt, heeft deze week in New York voor het eerst live getest met de video-assistent. Operationeel directeur betaald voetbal Gijs de Jong was namens de KNVB aanwezig bij de jeugdwedstrijd in de Red Bull Arena waar de proef werd uitgevoerd.

"Het was indrukwekkend om te zien hoe de Amerikanen geloven in vooruitgang. Dit combineren ze met hard werken en lef", zegt De Jong op de officiële website van de KNVB. "Daar voelen we ons in thuis. Ook wij willen het spel eerlijker maken en het voetbal verder ontwikkelen. De invoering van de video-assistent speelt daarbij een grote rol."

De Jong bracht tevens een bezoek aan het Replay Center van de NBA, de Amerikaanse basketbalbond. In deze controlekamer worden de NBA-duels voorzien van videobeelden ter ondersteuning van de arbitrage op het veld. "Zo'n Replay Center is op korte termijn voor de KNVB geen haalbare kaart", aldus De Jong, doelend op de kosten van 30 miljoen dollar. "Wel is de kans groot dat wij binnen nu en een jaar of vijf, zes ook die kant op gaan. We bekijken het echter stap voor stap. De eerste focus ligt voor ons op het uitvoeren van succesvolle live testen in de KNVB Beker dit jaar."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen