KPN verliest rechtszaak tegen FOX Sports over voetbalzender

Ger
29 juli 2016, 17:59

KPN heeft bakzeil gehaald in een rechtszaak tegen FOX Sports. De telecomgigant verzet zich tegen hogere kosten die het bedrijf in rekening wil laten brengen. KPN voelt zich gedwongen om één van de zes FOX Sports-zenders in het basispakket op te nemen. Volgens de rechter mag het mediabedrijf echter andere eisen stellen aan KPN dan aan andere tv-aanbieders.

Het contract tussen beide partijen loopt eind deze maand af. In het nieuwe contract vraagt FOX Sports een vergoeding voor elke KPN-abonnee. In ruil daarvoor kan de leverancier van telecommunicatie ervoor kiezen om FOX Sports 1 op te nemen in het basispakket. KPN wenst de prijsverhogingen voor live-voetbalwedstrijden echter niet aan alle klanten door te berekenen, terwijl maar een deel van de klanten daarvoor wil betalen.

KPN wijst erop dat concurrent Ziggo gunstiger voorwaarden heeft bij FOX Sports, maar volgens de rechter kan niet worden meegelift op contractvoorwaarden van een ander bedrijf. Het betekent dat KPN en de zender met elkaar om de tafel moeten om een nieuw contract af te sluiten. Als er voor 1 augustus geen nieuwe overeenkomst is, zou FOX Sports de voetbalzenders bij KPN op zwart kunnen laten gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen