Kogel door de kerk: Pogba naar United voor 105 miljoen

9 augustus 2016, 07:15

Het hing al geruime tijd in de lucht en is nu officieel: Paul Pogba maakt de overstap van Juventus naar Manchester United. Omdat de Engelsen 105 miljoen euro betalen aan Juventus, stoot Pogba Gareth Bale van de troon als duurste speler aller tijden. Het recordbedrag kan door bonussen nog oplopen tot 110 miljoen euro en wordt verspreid over twee jaar overgemaakt.

Pogba tekent in Manchester een vijfjarig contract, met een optie voor een extra seizoen. Daarmee is de Franse middenvelder, die de EK-finale verloor van Portugal, terug op het oude nest. Tot de zomer van 2012 speelde hij ook al voor United, maar omdat hij onder Sir Alex Ferguson geen basisplaats kreeg, zocht hij zijn heil in Italië.

En met succes: Pogba pakte vier keer op rij de landstitel met Juventus, veroverde tweemaal de Coppa Italia en haalde eenmaal de finale van de Champions League, waarin FC Barcelona een maatje te groot bleek. Pogba speelde 178 officiële wedstrijden voor Juventus, waarin hij 34 keer scoorde en 32 assists achter zijn naam zette.

"Ik ben verheugd op terug te keren naar United", zo geeft Pogba aan op de clubwebsite. "De club heeft een speciale plek in mijn hart en ik kijk er erg naar uit om samen te werken met José Mourinho. Ik heb ontzettend genoten van mijn tijd bij Juventus en houd er fantastische herinneringen aan over. Maar ik voel dat het tijd is om terug te keren op Old Trafford. Dit is de juiste club voor me."

Mourinho: "Paul is een van de beste spelers van de wereld en zal een sleutelrol gaan vervullen bij het team dat ik hier wil gaan bouwen. Hij is snel, sterk, beschikt over scorend vermogen en leest het spel beter dan veel spelers die ouder zijn dan hij. Hij is pas 23 jaar en kan nog heel lang mee. Daar komt bij dat hij zich zal blijven ontwikkelen. Pogba krijgt de kans om het hart van de club te vormen voor het komende decennium en daarna."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen