PSV treft Bayern München, Atlético Madrid en Rostov in CL

25 augustus 2016, 18:55   Bijgewerkt: 25 augustus 2016, 19:48

PSV kan aan de bak in de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren werden donderdag bij de loting in Monaco, met onder meer Clarence Seedorf en Ruud van Nistelrooy op het podium, ingedeeld in groep D. Daarvan maken ook Bayern München en Atlético Madrid deel uit. FC Rostov, dat Ajax in de laatste voorronde over twee duels met 5-2 versloeg, completeert de groep.

PSV treft met Atlético Madrid een oude bekende. De eredivisiekampioen speelde afgelopen seizoen bij de laatste zestien ook al tegen de Spanjaarden. Beide duels eindigden toen in 0-0, waarna PSV na strafschoppen onderuit ging tegen de latere runner-up. De koppeling met Bayern betekent dat Arjen Robben terugkeert in het Philips Stadion, waar hij van 2002 tot en met 2004 al actief was. De Nederlandse aanvaller belandde in 2009 via Chelsea en Real Madrid bij Bayern.

FC Rostov eindigde vorig seizoen verrassend als tweede in de Russische competitie, achter CSKA Moskou. De equipe uit Rostov aan de Don dankte die topklassering vooral aan het uitstekend uitgevoerde countervoetbal. Eerder deze maand hielden de Russen Ajax uit de groepsfase van de Champions League. Na een 1-1 gelijkspel in de Amsterdam ArenA zegevierde Rostov woensdag op eigen veld in de return met 4-1 over de ploeg van coach Peter Bosz.

Interessant is verder groep C, waarin Pep Guardiola met Manchester City op visite gaat bij FC Barcelona. De Spanjaard was tussen 2008 en 2012 met veel succes trainer in Camp Nou. Borussia Mönchengladbach en Celtic maken poule C compleet. Titelverdediger Real Madrid krijgt in groep F te maken met Borussia Dortmund, Sporting Lissabon en Legia Warschau. Leicester City, de verrassende kampioen van de Premier League, werd in groep G geplaatst met FC Porto, Club Brugge en FC Kopenhagen.

Volledige groepsindeling Champions League-seizoen 2016/2017

Groep A: Paris Saint-Germain, Arsenal, FC Basel, Ludogorets

Groep B: Benfica, Napoli, Dinamo Kiev, Besiktas

Groep C: FC Barcelona, Manchester City, Borussia Mönchengladbach, Celtic

Groep D: Bayern München, Atlético Madrid, PSV, Rostov

Groep E: CSKA Moskou, Bayer Leverkusen, Tottenham Hotspur, AS Monaco

Groep F: Real Madrid, Borussia Dortmund, Sporting Lissabon, Legia Warschau

Groep G: Leicester City, FC Porto, Club Brugge, FC Kopenhagen

Groep H: Juventus, Sevilla, Olympique Lyon, Dinamo Zagreb

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen