Wilmots sneert naar Belgische bond: "Ik werd een last"

27 augustus 2016, 15:05

Marc Wilmots kijkt met rancune terug op zijn periode als bondscoach van België. De oefenmeester, die na het teleurstellende EK 2016 bij de Rode Duivels werd opgevolgd door Roberto Martinez, heeft in een interview met Le Soir uitgehaald naar de Belgische voetbalbond.

Wilmots klinkt verbitterd als hij terugdenkt aan zijn bondscoachschap. Hij vindt dat hij het nog niet zo gek gedaan heeft. "We hebben twee grote toernooien gespeeld. Twee keer haalden we de kwartfinale", aldus Wilmots. "We hebben 26 van de 30 punten gehaald tijdens de kwalificaties voor het WK en pakten 23 van de 30 punten in de EK-kwalificatiereeks. We werden de nummer één op de wereldranglijst. Kan iemand het beter doen? Veel Succes! Hoewel ik het mijn opvolger toewens, denk ik niet dat het gemakkelijk wordt om beter te doen", stelt Wilmots.

Wilmots spaart de Belgische voetbalfederatie niet. "Ik had de problemen van mijn voorgangers gezien en daarom heb ik meer middelen gevraagd. De bestuurders hebben me die gegeven, maar zodra de resultaten minder werden, wilden ze opnieuw greep krijgen op de kip met de gouden eieren", zegt Wilmots. "Ze wilden weer meer macht krijgen en ik werd een last. Ze hebben toen alles gedaan om mij ten val te brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen