Chelsea wint weer, Koeman juicht na gelukkige goal

27 augustus 2016, 18:06   Bijgewerkt: 27 augustus 2016, 18:54

Chelsea is na drie speeldagen nog zonder puntenverlies in de Engelse Premier League. De ploeg van manager Antonio Conte won zaterdag op het eigen Stamford Bridge met 3-0 van Burnley FC. Ronald Koeman blijft met Everton meedraaien in de bovenste regionen van het Engelse voetbal. De Nederlandse oefenmeester leidde zijn team naar een 1-0 thuiszege op Stoke City. Titelverdediger Leicester City en Arsenal boekten hun eerste overwinning van het seizoen, tegen respectievelijk Swansea City (2-1) en Watford FC (1-3).

Chelsea leidde bij rust al met 2-0 tegen Burnley. Eden Hazard bracht de Londenaren in de negende minuut op voorsprong met een afstandsschot na een rush vanaf het middenveld. Willian tekende vier minuten voor de doelwissel na een mooie actie met een schot in de verre hoek voor de 2-0. In de slotfase legde Victor Moses de eindscore vast op 3-0.

Everton dankte de overwinning op Stoke City aan een curieus moment in de 51ste minuut. Shay Given, de keeper van de bezoekers, deed in eerste instantie goed werk door een penalty van Leighton Baines tegen de paal te tikken. Het leder stuiterde echter terug het veld in en belandde via de rug van Given in het doel. Dat moment was voor Everton genoeg om te winst te pakken, waardoor het na drie wedstrijden nog ongeslagen is en met zeven punten tweede staat. Manchester City, Manchester United en Hull City kunnen Everton nog wel passeren. Deze clubs komen later dit weekend nog in actie. Hull City en Manchester United staan vanavond tegenover elkaar in Hull, Manchester City speelt zondag thuis tegen West Ham United. Bij Everton had Maarten Stekelenburg een basisplaats, Stoke City verscheen met Erik Pieters aan de aftrap.

Mede door een onderling gelijkspel hadden Leicester City en Arsenal na twee speeldagen nog maar één punt, maar in de derde speelronde boekten beide teams dan wel een zege. Leicester City deed dat op eigen veld met 2-1 tegen Swansea City, door goals van Jamie Vardy en Wes Morgan. Riyad Mahrez miste kort na de 2-0 een strafschop. Daardoor bleef Swansea City enige kans houden op een gelijkspel, helemaal na de aansluitingstreffer van Leroy Fer in de tachtigste minuut. Verder kwamen de Welshmen, bij wie Fer de hele wedstrijd speelde en Mike van der Hoorn op de bank bleef, echter niet. Arsenal stond bij rust al met 3-0 voor in en tegen Watford. Santi Cazorla (penalty), Alexis Sanchez en Mesut Özil waren daarvoor verantwoordelijk. Watford, waar de onlangs van Newcastle United overgenomen Daryl Janmaat in de 52ste minuut inviel, redde in de 57ste minuut de eer met de 1-3 van Roberto Pereyra.

Southampton en Sunderland hielden elkaar op 1-1. Virgil van Dijk stond in de basis bij de thuisclub, Jordy Clasie bleef op de bank. Bij Sunderland had Patrick van Aanholt een basisplaats en mocht Jeremain Lens invallen. Ook bij Crystal Palace - AFC Bournemouth eindigde het in 1-1. Nathan Aké viel in de 88ste minuut in bij de bezoekers. De Nederlandse verdediger kon de gelijkmaker van Scott Dann in de derde minuut van de extra tijd niet voorkomen.