Van Hanegem: "KNVB maakt er al tijden een bende van"

29 augustus 2016, 09:21

De KNVB moet het ontgelden in de nieuwe maandagochtendcolumn van Willem van Hanegem in het Algemeen Dagblad. Het clubicoon van Feyenoord vindt dat de voetbalbond al tijden aan het falen is.

Van Hanegem gaat eerst in op de 0-3 zege van Ajax bij Go Ahead Eagles en slaat daarna een brug naar de KNVB. "Ajax won wel in Deventer, maar dat neemt in Amsterdam de pijn van het verlies in Rusland tegen FK Rostov in de Champions League natuurlijk niet weg. Hakim Ziyech kan Ajax zeker verder helpen, dat is duidelijk. Maar tot voor kort dachten ze er daar in de ArenA toch ook heel anders over? Ziyech was geen optie. Weer zo'n gevalletje van iets roepen en een week later het tegenovergestelde (willen) doen", aldus De Kromme. "Maar ja, wat wil je als de KNVB, het overkoepelende orgaan, zichzelf maar belachelijk blijft maken."

Van Hanegem steekt zijn mening, zoals altijd, niet onder stoelen of banken. "Oranje is weggezakt. Het aanstellen van een assistent-bondscoach, hoe moeilijk kan het zijn? De profielschets ging van René Meulensteen naar Dick Advocaat naar Ruud Gullit en Foeke Booy. Ondertussen moet een gewaardeerde kracht als teammanager Hans Jorritsma opeens weg van Hans van Breukelen en daar is bondscoach Danny Blind dan weer fel op tegen. Bert van Oostveen laat het allemaal gebeuren", aldus de oud-international. Overigens lijkt deze directeur deze week nog wel te vertrekken bij de KNVB.

Excelsior-debutant Dogucan Haspolat sprong afgelopen weekend in het oog bij Van Hanegem. "Hij is 16 jaar en sinds zaterdag de eerste speler uit het geboortejaar 2000 in de Eredivisie. Dat ventje van Excelsior vertelde dat hij straks eventueel ook nog voor een Turkse nationale ploeg kan kiezen. En hoewel het in dat land allesbehalve rustig is, zou ik hem bijna willen adviseren dat maar te doen ook. Want de KNVB maakt er al tijden zo'n bende van, dat ik het daar niet meer goed zie komen. En dat is een trieste constatering", besluit Van Hanegem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen