Van Praag vol vertrouwen naar presidentsverkiezing

9 september 2016, 09:09

Komende woensdag gaat Michael van Praag op het UEFA-congres in Athene met Aleksander Ceferin de strijd om het voorzitterschap van de Europese voetbalbond aan. Hoewel de Sloveen in de ogen van veel mensen de favoriet is, is de KNVB-voorzitter ervan overtuigd dat hij de verkiezing gaat winnen.

"De media zeggen dat Ceferin favoriet is en dat zegt hij zelf ook", zegt Van Praag in aanloop naar de UEFA-presidentsverkiezing, waar 55 landen een stem mogen uitbrengen. De Nederlandse kandidaat vindt zichzelf echter favoriet. "Ik baseer mezelf op vergaderingen. Ik heb veertig landen en nog meer voorzitters bezocht. Gezien die vergaderingen, wat ze zeiden en wat mijn gevoel daarbij is, denk ik dat ik ga winnen", aldus Van Praag.

Van Praag benoemt waarom niet Ceferin, maar hij de nieuwe voorzitter van de UEFA moet worden. "Wat de doorslag gaat geven? Ten eerste dat ik op bezoek ben geweest bij 40 landen, maar ook mijn ervaring. Ik kan heel precies vertellen wat er misgaat binnen de UEFA. Omdat ik een heel groot netwerk heb in Europa en binnen de UEFA, kan ik meteen dingen veranderen. Iemand van buitenaf heeft een jaar nodig om dat te ontdekken en dan lopen we nog een jaar achter", aldus de KNVB-voorzitter volgens de NOS.

Ceferin ziet de verkiezing ook vol vertrouwen tegemoet. "We zullen zien wat ze besluiten als ze de kandidaten hebben gesproken. Ik denk dat ze op mij gaan stemmen", stelt de Sloveen, die al kan rekenen op de steun van onder meer Rusland, Frankrijk en Duitsland. Engeland en België hebben al laten weten dat ze op Van Praag gaan stemmen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen