Ceferin lovend over verdeeld gastheerschap Euro 2020

21 september 2016, 16:28

Aleksander Ceferin, de kersvers gekozen voorzitter van de UEFA, vindt Londen de perfecte locatie voor de finale van Euro 2020, dat georganiseerd zal worden door twaalf verschillende speelsteden in Europa. Het EK viert haar 60-jarig jubileum en de Europese voetbalbond staat daar met het verdeelde gastheerschap mee stil.

Ceferin zei eerder dat het plan de nodige risico's met zich meebracht en dat het moeilijk te bereizen was voor fans, maar de Sloveense ex-advocaat sprak tijdens zijn eerste officiële plichtpleging als UEFA-voorzitter positief over het format van het EK. "Het toernooi zal uniek en memorabel worden, in meerdere opzichten", prak Ceferin in Londen.

De UEFA-voorzitter vindt het mooi dat het EK in Amsterdam, Baku, Bilbao, Brussel, Boekarest, Budapest, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, München, Rome en Sint Petersburg afgewerkt wordt en dat de finale in Londen gespeeld wordt. "Engeland heeft het voetbal aan de wereld gegeven. Londen is een prachtige en levendige stad en een warm bad voor het EK", aldus Ceferin. "Het EK-format is goed voor het voetbal. Het toont diversiteit, vriendschap en het feit dat oost, west, zuid en noord samen kunnen komen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen