Hoge boete voor Koninklijke HFC door whiskey-sponsor

23 september 2016, 15:15

De shirtsponsoring is de Koninklijke HFC nogal duur komen te staan. Omdat de club uit de Tweede Divisie de slogan 'Scotch Whiskey International' op haar shirt heeft staan, heeft het een boete van 4.540 euro opgelegd gekregen van de KNVB. Dat is de hoogst mogelijke straf in het amateurvoetbal.

De Koninklijke HFC wordt zelfs voorwaardelijk uit de competitie gehaald, onder de voorwaarde dat de club binnen twee weken nieuwe wedstrijdkleding moet regelen. De reclame 'Scotch Whiskey International' is in strijd met de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken, waarin staat dat geen enkele sporter of sportploeg reclame mag maken voor alcoholhoudende dranken.

Gert-Jan Pruijn, de voorzitter van de Koninklijke HFC, kijkt er anders tegenaan dan de KNVB. "Het is een beleggingsbedrijf in één single malt whiskey, dat is een bepaalde soort whiskey. Wij hebben de naam van het beleggingsbedrijf op onze shirts gezet en de KNVB is van mening dat dat bedrijf een dranken producerend bedrijf is en vindt dat het daarom niet op het shirt mag. Wij vinden dat de uitspraak van de KNVB niet juist is omdat het niet in acht neemt dat het geen bedrijf is dat zelfstandig drank verkoopt. Het is een beleggingsfirma die eigenlijk nastreeft dat je dat spul niet moet drinken want dan wordt het meer waard. Ik vind het nogal wat om onze vereniging de maximale boete op te leggen", zegt Pruijn tegen RTV Noord-Holland.

Pruijn baalt logischerwijs stevig van de hoge geldboete. "Van 4500 euro zullen we niet failliet gaan. Het is natuurlijk wel een enorme kostenpost. Maar laten we dat eerst maar eens afwachten, ik wil er niet te ver op vooruitlopen. Het is meestal verstandig om eerst even te kijken wat precies de situatie is."

De KNVB heeft met een uitgebreid statement gereageerd op de boete.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen