Eerste verlies Koeman, City wint weer, Janssen geeft assist

24 september 2016, 18:11   Bijgewerkt: 24 september 2016, 18:33

Voor de eerste keer in zijn tijd als manager van Everton heeft Ronald Koeman een nederlaag geleden in de Premier League. De Nederlandse oefenmeester zag zijn team zaterdag met 1-0 onderuit gaan in de uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth. Manchester City bleef opnieuw zonder puntenverlies; de koploper won met 1-3 bij Swansea City. Mede door een assist van Vincent Janssen versloeg Tottenham Hotspur Middlesbrough met 1-2, Liverpool rolde Hull City op (5-1).

Een doelpunt in de 23ste minuut van Junior Stanislas werd Everton fataal in het Vitality Stadium van Bournemouth. De Engelsman verschalkte Everton-keeper Maarten Stekelenburg met een schot van net buiten het strafschopgebied. Nathan Aké bleef op de bank bij Bournemouth. Everton zakt door het verlies van de tweede plaats naar een gedeelde vierde stek. Tottenham Hotspur passeerde de equipe van Koeman, stadgenoot Liverpool kwam langszij.

Tottenham Hotspur won op bezoek bij promovendus Middlesbrough met 1-2. Heung-Min Son maakte met twee goals in de eerste 23 minuten, waarvan de eerste werd voorbereid door Vincent Janssen, het verschil in het Riverside Stadium. Ben Gibson maakte in de 65ste minuut de aansluitingstreffer voor Middlesbrough, maar verder dan 1-2 kwam de thuisploeg niet. Marten de Roon stond in de basis bij Middlesbrough, Michel Vorm bleef op de bank bij The Spurs.

Adam Lallana zette Liverpool in de zeventiende minuut van de thuiswedstrijd tegen Hull City op een 1-0 voorsprong en legde daarmee de basis voor een ruime zege. Twaalf minuten na de openingstreffer moesten de bezoekers uit Hull verder met tien man. Ahmed El Mohamady kreeg een directe rode kaart en uit de daaropvolgende strafschop tekende James Milner voor de 2-0, Sadio Mané was in de 36ste minuut op aangeven van Lallana verantwoordelijk voor de 3-0. David Meyler deed zes minuten na de pauze iets terug voor het Hull City-tiental, alvorens Liverpool via Philippe Coutinho en opnieuw een penalty van Milner uitliep naar een 5-1 zege. Georginio Wijnaldum speelde de hele wedstrijd bij Liverpool.

Tottenham Hotspur bezet met veertien punten uit zes duels de tweede plaats in de Premier League, Liverpool en Everton volgen met één punt minder op de derde plaats. Manchester United, dat eerder op de dag landskampioen Leicester City met 4-1 versloeg, staat vijfde met twaalf punten. Stadgenoot Manchester City is na zes speeldagen nog zonder puntenverlies. Zaterdag won de ploeg van manager Pep Guardiola met 1-3 bij Swansea City.

Sergio Agüero bracht Manchester City in de negende minuut aan de leiding in het Liberty Stadium van Swansea City. Fernando Llorente deed vier minuten later iets terug voor de thuisclub, maar in de laatste 25 minuten van de tweede helft namen The Citizens alsnog afstand van de Welshmen. Agüero scoorde in de 65ste minuut a la Panenka uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Mike van der Hoorn. Raheem Sterling legde twaalf minuten daarna de eindscore vast op 1-3. Naast Van der Hoorn had ook Leroy Fer een basisplaats bij Swansea City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen