Arsenal geeft in eerste helft show weg tegen Chelsea

24 september 2016, 21:05

Na bijna vijf jaar is Arsenal er weer eens in geslaagd van Chelsea te winnen in de Premier League. De ploeg van manager Arsene Wenger deed dat meteen op wervelende wijze. Het zegevierde zaterdag in het eigen Emirates Stadium met 3-0 over de stadgenoot.

Arsenal genoot al na veertien minuten een 2-0 voorsprong. Alexis Sanchez opende in de elfde minuut de score, na geklungel van Gary Cahill. De Chelsea-verdediger wilde de bal over een afstand van ongeveer dertig meter terugleggen op zijn keeper Thibaut Courtois, maar ging volledig in de fout en zag het leder in de loop van Sanchez belanden. De Chileen kwam er snel uit richting het Chelsea-doel en verschalkte Courtois met een schot met gevoel.

Chelsea-manager Antonio Conte koos ervoor zijn team compact te laten spelen in het Emirates Stadium. Desondanks wist Arsenal zich drie minuten na de openingstreffer op schitterende wijze naar de 2-0 te combineren. Theo Walcott was het eindstation van de fraaie aanval, hij scoorde op aangeven van Hector Bellerín. Mesut Özil zorgde vijf minuten voor rust voor de 3-0, na een voorzet van Sanchez. De Duitser vernederde Chelsea even later nog meer met het geven van een 'no look-pass'. In het tweede bedrijf kwam de ruime marge van Arsenal geen moment in gevaar.

Arsenal heeft nu dertien punten uit zes wedstrijden, waarmee het samen met Liverpool en Everton op de derde plaats in de Premier League staat. Het Everton van Ronald Koeman verloor eerder op de dag met 1-0 bij AFC Bournemouth, Liverpool won met 5-1 van Hull City. Chelsea staat met tien punten, samen met Crystal Palace, op de zevende plaats. Manchester United is met twaalf punten de nummer zes, nadat landskampioen Leicester City eerder op de dag met 4-1 werd verslagen. Manchester City is na zes speeldagen nog zonder puntenverlies. Eerder op zaterdag was de ploeg van manager Pep Guardiola met 1-3 te sterk voor Swansea City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen