De Boer: "Ik moet de ploeg een compliment maken"

20 oktober 2016, 22:53

Groots was het spel van Internazionale opnieuw niet, maar de Europa League-wedstrijd tegen Southampton werd donderdag wel gewonnen (1-0). Coach Frank de Boer is tevreden, al had zijn elftal volgens hem voor rust wel met iets minder angst mogen spelen.

"We moeten op deze manier verdergaan en elke wedstrijd winnen", zei De Boer na afloop bij Sky Italia. "Ik moet de ploeg een compliment maken, want we hebben met veel discipline gespeeld. De eerste helft was slecht, maar in het tweede bedrijf kwamen we beter voor de dag en maakte Antonio Candreva een geweldig doelpunt. Na de rode kaart van Marcelo Brozovic hadden we het lastig, maar ik heb bewondering voor de reactie van de jongens. We hebben het tot het einde volgehouden."

"We hebben veel gepraat over onze benadering voor deze wedstrijd, want ik vond het belangrijk dat we als een eenheid zouden spelen", vervolgde De Boer. "Je kan niet altijd hoog druk zetten, dus gezien de omstandigheden hebben we het goed gedaan. We wisten dat Southampton vooral sterk is in de lucht en met tien man hadden we het lastig, maar met Samir Handanovic hebben we een fantastische keeper. We kunnen nog beter, maar wat we vanavond hebben gezien was al een verbetering. In de rust spraken we af met minder angst te spelen. We hanteerden dezelfde tactiek, maar de bal ging beter rond bij ons en dat leidde tot deze uitslag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen