Ancelotti: "We wilden de counters van PSV voorkomen"

2 november 2016, 07:43

Bayern München won dinsdag ook de tweede ontmoeting met PSV, maar eenvoudig verliep de avond niet. De Duitsers kwamen in Eindhoven op achterstand en wisten pas twintig minuten voor tijd het verschil te maken. Volgens Carlo Ancelotti kwam de 1-2 zege tot stand, dankzij een tactische omzetting bij zijn ploeg. Met het inbrengen van Douglas Costa en Kingsley Coman probeerde de Italiaanse trainer meer via de flanken te spelen.

"Ik probeerde door hun in te brengen het systeem om te gooien en met twee spelers op de flanken ruimte te creëren en meer voorzetten te kunnen geven. Daar slaagden we goed in. Robert Lewandowski scoorde immers", zo blikt hij terug tijdens de persconferentie. De manager van Der Rekordmeister zag dankzij die treffer een plek in de achtste finale worden veiliggesteld door zijn ploeg. Daarmee is hij de eerste coach, die dat met zes verschillende teams doet. Eerder lukte hem dat al met Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain en Real Madrid.

Ancelotti moest wel dat zijn ploeg het vooral voor rust lastig had bij PSV, maar wilde dat Bayern niet ging panikeren en vol op de aanval ging spelen. "We wilden ten koste van alles counters voorkomen. In de tweede helft verhoogden we het tempo en kregen we meer kansen. Het was heel belangrijk dat we het vertrouwen niet verloren."

Ook Thomas Müller was kritisch over de eerste helft. "De bal ging veel te traag rond. We kunnen onmogelijk honderd procent tevreden zijn, maar het resultaat is goed. We willen eerste worden in de groep en dat hebben we nog steeds in eigen hand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen