Politie Kosovo: "Aanslag bij Albanië - Israël voorkomen"

17 november 2016, 14:40

De politie van Kosovo claimt een aanslag van IS tijdens de WK-kwalificatie-interland AlbaniëIsraël te hebben voorkomen. De agenten pakten in de voorbije tien dagen in totaal negentien vermoedelijke strijders van de terroristische organisatie op.

Buiten het achttien tal werden er ook nog eens zes aanhangers opgepakt in Albanië en Macedonië, zo weet Sky News. Vier van de aangehouden strijders waren bezig met het plannen van een aanslag tijdens het duel op zowel de teams als de aanwezige fans. De IS-strijders zouden allemaal de bevelen volgen van Lavdrim Muhaxheri. Muhaxheri is door verschillende journalisten al meermaals doodverklaard, maar RTK (een omroep in Kosovo) roept al maanden, dat hij springlevend is en alle Albaniërs in Syrië en Irak leidt.

De dreiging was algemeen bekend bij de nationale inlichtingendienst. De wedstrijd van afgelopen zaterdag werd daarom vier dagen van te voren nog verplaatst van Shkodra naar het 120 kilometer verder op gelegen Elbasan. Israël won de wedstrijd overigens met 0-3.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen