Goal en zege Zahavi; Zweden, Rusland en Wales klaar voor EK

5 juni 2021, 22:40   Bijgewerkt: 5 juni 2021, 22:56

Voor Zweden, Rusland en Wales kan het echte werk gaan beginnen. De landen speelden zaterdagavond hun laatste oefenwedstrijd voor het EK, dat komende vrijdag van start gaat. Zweden deed wat het moest doen tegen Armenië (3-1), Rusland won ternauwernood van Bulgarije (1-0) en Wales speelde teleurstellend gelijk tegen Albanië (0-0).

Zweden - Armenië 3-1

In een groep met Spanje, Polen en Slowakije is Zweden komende maand geen favoriet, maar wel kanshebber om de knock-outfase van het EK te bereiken. De voorbereiding lijkt in ieder geval voorspoedig te verlopen. Nadat het eerder deze week met 2-0 won van EK-debutant Finland, stond de ploeg zaterdagavond na een half uur op een probleemloze 2-0 voorsprong tegen Armenië. Emil Forsberg en Marcus Danielson waren de eerste doelpuntenmakers. Sebastian Larsson kon de ploeg nog voor rust op 3-0 schieten, maar miste van elf meter. Na rust kreeg Armenië iets meer te vertellen en werd het zelfs 2-1, maar in de slotfase was het voormalig FC Groningen- en PSV-spits Marcus Berg die de eindstand op 3-1 bepaalde.

Rusland - Bulgarije 1-0

De wedstrijd van Rusland - dat eerder deze week 1-1 speelde tegen Polen - tegen Bulgarije, verliep een stuk moeizamer. De Russen waren wel de betere ploeg, maar wisten het vele balbezit en kansenoverwicht lange tijd niet te benutten. Pas laat werd het oefenduel toch beslist. Spartak Moskou-spits Alexander Sobolev schoot van elf meter de enige treffer van de wedstrijd binnen. Zaterdag begint Rusland aan het EK met een loodzware wedstrijd tegen België, waarna Finland en Denemarken de volgende tegenstanders zullen zijn.

Wales - Albanië 0-0

Wales zal komende week met een minder goed gevoel aan het EK beginnen. Nadat het eerder met 3-0 verloor van Frankrijk, slaagde het er vandaag niet in te winnen tegen Albanië. Ook Gareth Bale, die in de 71e minuut inviel, kon zijn ploeg niet aan een doelpunt helpen. Het bleef 0-0. Wales is op het EK ingedeeld in groep A, waar het Italië, Turkije en Zwitserland tegen zal komen.

Montenegro - Israël 1-3

In een wedstrijd tussen twee landen die zich níet voorbereiden op een eindtoernooi, trok Israël vanavond aan het langste eind. Daar had het onder meer PSV-spits Eran Zahavi voor te danken, die in de 67e minuut de score opende. De score liep daarna snel op: de wedstrijd eindigde in 1-3.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!