Het perspectief van PSV: hopen op de Europa League

23 november 2016, 13:30

Waar PSV vorig seizoen vriend en vijand wist te verbazen met goede prestaties in de Champions League, houdt het dit voetbaljaar niet over bij de Eindhovenaren. De opbrengst van vier CL-speelronden is slechts één schamel punt. Met de wedstrijden tegen Atlético Madrid (vanavond) en FC Rostov nog op het menu is de Europa League het maximaal haalbare. FCUpdate.nl bekijkt het perspectief van PSV.

Drie recente ontmoetingen bieden hoop

Maar toch was er na die verliespartij niet louter teleurstelling te bespeuren in het Eindhovense kamp. Trots was zeker ook aanwezig, vanwege het feit dat een Nederlandse club het een Europese grootmacht zo lastig kon maken. Niet alleen in de uitwedstrijd hield PSV de nul, dat lukte ook in het eerste deel van het tweeluik. Ondanks een rode kaart voor Gaston Pereiro en dankzij een geweldige Jeroen Zoet bleef het knap op de been. In aanloop naar de wedstrijd van vanavond is dat voor PSV iets om zich aan vast te klampen.

Slechte historie in Calderón

De historische statistieken doen dat niet, want Nederlandse clubs zijn nauwelijks succesvol geweest in het stadion van Atlético. Ajax won in het seizoen 1996/97 met 2-3, maar dat was meteen het enige grote succes van een Nederlandse club aldaar. De andere vier ontmoetingen tot vorig seizoen eindigden allemaal in een nederlaag. FC Groningen (twee keer in Europa Cup 3), Ajax (Europa Cup 1) en PSV (Champions League) stapten allen met een nederlaag van het veld bij Los Colchoneros.

Dat Atlético en Bayern München zich plaatsen voor de volgende CL-ronde is al zeker, maar toch staat er voor PSV in de komende twee wedstrijden nog voldoende op het spel. "We willen door in de Europa League, dat is het doel", sprak verdediger Héctor Moreno dinsdag op de persconferentie nog. De kans is groot dat PSV en Rostov, dat net als de Nederlandse club één punt heeft, op de slotdag in Eindhoven gaan uitmaken wie het ticket voor het toernooi grijpt. Beide teams hopen vanavond echter bonuspunten te pakken om met een goed gevoel over twee weken aan de aftrap te staan. Als PSV vanavond in Madrid aan haar duel begint, dan weet het overigens al wat de Russische concurrent heeft gedaan tegen Bayern. Die ontmoeting begint vanavond namelijk al om 18.00 uur. Boekt Rostov vanavond geen resultaat tegen de Duitse club, dan kan PSV in de laatste speelronde de klus op eigen terrein gaan klaren.

Atlético draait niet lekker

Het vergaat de Spaanse topclub dus moeizaam in La Liga, maar dat geldt niet voor de Champions League. Na vier speelronden is Champions League-overwintering al een feit. Alle vier duels werden door Atlético in winst omgezet en bovendien kreeg het in Groep D pas één doelpunt tegen. Alleen Rostov wist te scoren tegen de vechtmachine van Simeone. Het moge duidelijk zijn dat PSV vandaag voor een loodzware opgave staat. Dat beseft Cocu ook. "Maar", zegt de trainer. "Een wedstrijd als die van morgen tegen Atlético biedt ook kansen. Dit soort wedstrijd zijn bij uitstek geschikt om de situatie waarin wij zitten om te draaien."

Atlético Madrid tegen PSV begint vanavond om 20,45 uur, de vaste Champions League-tijd, en is via de liveticker te volgen op FCUpdate.nl. [photo,96520,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen