Van Dijk over vertrek Koeman: "Verrast, niet geschokt"

26 november 2016, 12:01

Ronald Koeman haalde Virgil van Dijk bijna anderhalf jaar geleden naar Southampton en werkte vervolgens een seizoen samen met de centrale verdediger, maar stapte afgelopen zomer over naar Everton. Met zijn nieuwe club staat er zondag een weerzien met zijn oud-werkgever, en met Van Dijk, op de planning. Koeman heeft nog steeds contact met zijn landgenoot, zo zegt de Oranje-international.

Het wordt de eerste keer dat de 53-jarige Koeman na zijn vertrek bij Southampton terugkeert in het St. Mary's-Stadion. "Ik heb wel met hem gesproken. Niet over herinneringen, maar ik hou liever voor me waarover we het wel gehad hebben. Ik ben Koeman in ieder geval zeer dankbaar voor alles wat hij voor mij gedaan heeft. We hebben een zwak voor elkaar", aldus Van Dijk volgens ESPN

Toch telt de vriendschappelijke connectie tussen Van Dijk en Koeman dit weekend niet. "Hij werkt nu voor Everton en ik speel nog steeds voor Southampton. Ik focus me alleen op dat team", aldus de stopper, die inmiddels uitgegroeid is tot een basisklant bij Oranje.

Van Dijk vond het jammer dat Koeman de deur afgelopen zomer achter zich dichttrok bij Southampton. "Ik was niet geschikt, maar wel verrast. Maar het was zijn keuze en uiteindelijk kan ik die ook wel een beetje gebruiken. Voor ons geldt dat we nu ook weer een goede coach (Claude Puel, red.) hebben", aldus Van Dijk.

Lees ook: Koeman keert even terug: "Hopelijk tonen ze respect"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen