'Beter ingespeeld' NEC wil revanche op 'positief' ADO

9 december 2016, 15:59

De bal wordt zaterdagavond om 18.30 uur aan het rollen gebracht in het Goffertstadion, waar NEC en ADO Den Haag een belangrijk duel in de onderste regionen van de Eredivisie spelen. Het is niet de eerste keer dat dit affiche op het menu staat in dit seizoen. Op 21 september ontmoetten beide ploegen elkaar in de beker. Destijds was ADO na een 1-1 stand en penalty's (3-5) te sterk.

Hyballa: "Verschil niet voor niets één punt"

Toch hoeft dat niets te zeggen over het duel van komende zaterdag, vindt NEC-trainer Peter Hyballa. "We kunnen uiteraard belangrijke zaken doen, daar is iedereen zich hier goed van doordrongen. Het verschil is maar één punt, dus we kunnen onszelf een hoop lucht verschaffen", zegt de Duitser op het digitale thuis van zijn wekgever. "We willen in 2016 nog een laatste keer thuis iets laten zien aan de fans. Het blijft voor ons een voordeel om thuis te spelen. De Goffert geeft ons echt macht en met de twaalfde man erachter kunnen we daardoor dominanter voetballen dan tot nu toe in uitwedstrijden lijkt te lukken."

Met ADO treft NEC een ploeg die niet echt in vorm is. Toch vindt Hyballa dat de ploeg van Zeljko Petrovic een geduchte tegenstander is. "ADO heeft laten zien in zowel een 4-4-2 als 4-3-3 te kunnen presteren en ik acht ze zeer gevaarlijk in de omschakelmomenten met hun snelheid voorin met een speler als Kastaneer. Natuurlijk doet een aantal belangrijke jongens niet mee, maar ook vanaf de bank kunnen ze genoeg kwaliteiten brengen om het ons moeilijk te maken. Sowieso zijn wij niet in de positie om een tegenstander te onderschatten. Het verschil is niet voor niets maar één punt en behalve de duels", stelt Hyballa. Mikael Dyrestam en Frank Sturing zijn geblesseerd bij NEC, waar Quincy Owusu-Abeyie uit de selectie gezet is.

Petrovic: "Positief zijn niet moeilijk voor mij"

Bij ADO gaat het de laatste tijd meer over de Chinese bestuursperikelen dan over het voetbal, dat ook nog eens te wensen overlaten. Toch probeert Zeljko Petrovic de moed erin te houden. "Dat is niet moeilijk voor mij. We moeten ook positief zijn. Dat is de enige manier om punten binnen te halen. Met negativisme schieten we helemaal niks op", stelt Petrovic bij ADO TV. De trainer mist Thomas Meissner en Tom Beugelsdijk wegens een schorsing, terwijl Mike Havenaar met een blessure kampt. Wilfried Kanon en Danny Bakker gaan spelen.

Naast Hyballa verwacht ook Petrovic een ander duel dan het bekertreffen van september. Hij schat de tegenstander uit Nijmegen op dit moment hoger in. "Zij hebben veel buitenlanders. In de eerste maanden van de competitie was het voor hun trainer heel moeilijk die nieuwe jongens in te passen. Ze moesten wennen aan een andere competitie en andere manier van spelen. Nu zijn ze beter op elkaar ingespeeld en dat zie je terug in de resultaten. Vanuit de goede tweede helft tegen FC Utrecht gaan we proberen goed resultaat neer te zetten bij NEC."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen