Icoon Hendriks vertrekt bij Achilles: "Plezier is weg"

22 december 2016, 13:43

Clubicoon Thijs Hendriks speelt al twaalf seizoenen bij Achilles '29 en zet binnenkort een punt achter zijn periode in Groesbeek. De 31-jarige aanvaller heeft aan de clubleiding laten weten dat hij na dit seizoen vertrekt, omdat hij geen plezier meer heeft in het voetbal.

Achilles staat met vijf punten roemloos onderaan in de Jupiler League. "Ik erger me aan onze prestaties", zegt Hendriks eerlijk tegen Omroep Gelderland. Hij heeft aan technisch directeur Frans Derks laten weten dat hij afscheid neemt na dit seizoen. "Ik heb afgelopen zomer al tegen Derks gezegd dat het wel eens mijn laatste jaar zou kunnen zijn. Het voetbal is er niet leuker op geworden, nu de prestaties slecht zijn. Je moet realistisch zijn. Bij Achilles zit er niet meer in op dit moment."

Hij baalt behoorlijk van het feit dat Achilles het hoofd niet boven water kan houden in de competitie. "Je steekt er ontzettend veel tijd in, maar we komen gewoon kwaliteit tekort. Dat is superfrustrerend. De club wil professionaliseren, terwijl je zelf ouder wordt en liever iets minder wil gaan doen."

Hendriks is met de voormalig amateurclub voor het vierde seizoen op rij actief in de Jupiler League. "De eerste twee jaar heb ik echt genoten. Mooie dingen meegemaakt. Het is allemaal nieuw, maar dat is er nu wel vanaf. De belasting wordt steeds groter. Vroeger was het hobby, nu is het meer werk geworden. Het plezier is er inderdaad niet meer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen