Update: Feyenoord gaat in beroep tegen straf Gustafson

15 februari 2017, 18:55

Simon Gustafson hangt een zware schorsing boven het hoofd naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met de beloften van sc Heerenveen. De KNVB wil de Feyenoord-middenvelder een schorsing van vier wedstrijden opleggen, waarvan er weliswaar een voorwaardelijk is, dat meldt RTV Rijnmond.

Na een halfuur in de wedstrijd tussen de beloftenelftallen van beide clubs werd de Zweed van het veld gestuurd wegens natrappen. Als hij de schorsing accepteert, mist hij de wedstrijden tegen ADO Den Haag, PSV en Sparta. Tegen ADO kan Feyenoord Michiel Kramer ook al niet inzetten in verband met een intern opgelegde schorsing. 

De 22-jarige Gustafson staat dit seizoen zelden op het veld bij het eerste elftal. In de Eredivisie mocht hij twee keer invallen, terwijl hij in de KNVB-beker twee basisplekken kreeg, maar in beide gevallen wel al vroegtijdig naar de kant werd gehaald. In zijn eerste seizoen bij Feyenoord kwam de van BK Häcken overgenomen speler nog een stuk meer voor in de plannen van Giovanni van Bronckhorst. Hij speelde toen in zeventien duels.

Update 18:55: Feyenoord gaat in beroep tegen straf Gustafson

Feyenoord kan zich niet vinden in het voorstel van de KNVB om Simon Gustafson voor drie duels plus één voorwaardelijk te schorsen nadat hij tegen Jong sc Heerenveen een rode kaart kreeg wegens natrappen, dat meldt FOX Sports. De tuchtcommissie zal zich nu gaan buigen over de zaak.

Overigens kreeg de door Heerenveen van RSC Anderlecht gehuurde Wout Faes in diezelfde wedstrijd ook een rode kaart. De KNVB heeft hem een schorsing van twee duels plus één voorwaardelijk opgelegd. De Friezen zijn hiermee akkoord gegaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen