Jans ziet zichzelf geen bondscoach van Oranje worden

2 april 2017, 10:25

Ron Jans stopt na het seizoen als trainer van PEC Zwolle en weet nog niet wat hij daarna gaat doen. De vacature van bondscoach bij het Nederlands elftal staat nog open, maar Jans ziet zichzelf niet de taken van de ontslagen Danny Blind overnemen.

Dat zijn naam in de media vaker werd genoemd als mogelijke bondscoach, is ook Jans zelf niet ontgaan. "Ik vind het wel leuk dat ik word genoemd. Maar ik neem het eigenlijk niet zo serieus. Ik heb het gevoel dat Louis van Gaal het gaat doen en daar zou ik helemaal achter staan. Dat lijkt me de beste man en de beste keuze", zegt Jans tegenover de NOS.

"Ik ben ook helemaal niet benaderd. Maar dat een aantal mensen mij toch heeft genoemd, zie ik als blijk van waardering", vervolgt Jans, die kritisch naar zijn loopbaan kijkt. "Ik vind mijn cv nu echt onvoldoende voor die rol. Bondscoach is eigenlijk de belangrijkste trainersfunctie in Nederland. Dan moet je aan de top hebben gespeeld en met echt goede spelers hebben gewerkt. Maar als er 28 mensen hebben afgezegd, dan kom ik misschien in beeld. Maar ik verwacht van niet en het hoeft van mij ook niet per se."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen