Maaskant begint goed bij Eagles: "Ook beetje geluk gehad"

2 april 2017, 19:23

Robert Maaskant, die onlangs de ontslagen Hans de Koning opvolgde als trainer van Go Ahead Eagles, liet zijn team defensief spelen in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Die tactiek leverde uiteindelijk ook drie punten op: de formatie uit Deventer won met 1-2 in de Grolsch Veste.

"We hebben vandaag een wedstrijd gewonnen waarvan niemand het had verwacht, maar het geloof is in de groep gekomen. Vooraf zijn we heel reëel geweest. We weten wat we kunnen en ook wat we niet kunnen. We hadden ook een beetje geluk en dan win je een moeilijke wedstrijd", aldus Maaskant bij FOX Sports. Volgens de oefenmeester was het de opdracht om zo defensief te spelen. "Anders zou Twente ons tureluurs tikken. Nu hebben we hen echter gedwongen tot een laag tempo en hadden we ook het geluk dat ze sommige kansen niet afmaakten."

In de rust moest Maaskant zijn ploeg wel op scherp zetten. "We spelen naar de mogelijkheden. We hebben niet het snelste centrum, dus dan gaan we niet op de middellijn verdedigen. Dan is het aan de tegenstander om de oplossing te vinden", vervolgt Maaskant. "Maar als we dan in balbezit komen, dan moeten we wel durven voetballen. Daarover was ik voor rust niet te spreken. In de tweede helft was dat aanzienlijk beter en scoorden we ook nog. Ik ben zéér blij met het resultaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen