Van den Hurk via omweg in Eredivisie: "Nu wil ik er alles uit halen"

12 juli 2018, 09:15

Hij heeft er lang op moeten wachten, maar Anthony van den Hurk kan het komende seizoen in de Eredivisie debuteren. De aanvaller van De Graafschap begon zijn profcarrière bij PSV, maar brak daar niet door. Via FC Den Bosch, FC Eindhoven en De Graafschap is Van Den Hurk toch op het hoogste Nederlandse niveau terechtgekomen.

Op zestienjarige leeftijd tekende Van den Hurk een driejarig contract bij PSV. "Er werd me beloofd dat ik binnen twee jaar zou aansluiten bij het eerste elftal, maar daar kwam niets van terecht", aldus de aanvaller in gesprek met De Gelderlander. "In de A-jeugd kreeg ik met meer concurrentie te maken en daar ging ik niet goed mee om. Het was vooral een mentaal probleem. Achteraf gezien ben ik daar sterker van geworden, maar op dat moment kostte het me mijn plek."

Bij FC Eindhoven werd de weg naar boven ingeslagen. "Zij gaven me een contract, waardoor ik weer zekerheid had. Ik kon mijn rekeningen betalen en kreeg de kans om mijn carrière in alle rust nieuw leven in te blazen", vervolgt de 25-jarige aanvaller, die het afgelopen jaar een groot deel van de tweede seizoenshelft geblesseerd was. "Blessures horen bij topsport, maar ik heb er net iets meer last van dan anderen. Hopelijk blijf ik nu lange tijd fit."

In 2016 verruilde Van den Hurk FC Eindhoven voor De Graafschap. De Superboeren promoveerden onlangs naar het hoogste niveau. "Ik ben hartstikke trots dat ik via een omweg alsnog de Eredivisie heb gehaald, nu wil ik er ook alles uit halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen