Waanzinnige pitch-invasion: Bournemouth terug in Premier League

In navolging van Fulham keert ook Bournemouth terug op het hoogste niveau. De Engelse club promoveerde dinsdagavond uit de Championship, na een benauwde 1-0 overwinning op Nottingham Forest. Kieffer Moore liet het stadion in de slotfase van de topper ontploffen.

Moore schoot zijn ploeg in de 83ste minuut van de wedstrijd op voorsprong. Daarmee deelde hij Nottingham Forest, dat de derde plaats in de Championship bezet, de definitieve nekslag uit in strijd om een direct promotieticket. Fulham en Bournemouth zijn na dit seizoen sowieso verzekerd van Premier League-voetbal. Nottingham gaat dat via de play-offs proberen te bereiken.

De voormalige club van Arnaut Danjuma degradeerde in 2020 uit de Premier League. Afgelopen seizoen streed het al mee om een terugkeer naar het hoogste podium, maar mislukte het uiteindelijk in de nacompetitie. Na twee seizoenen is de terugkeer echter een feit. Dat leidde tot een veldbestorming van duizenden supporters van Bournemouth.

Met nog één speelronde te gaan heeft Bournemouth vijf punten minder dan koploper Fulham. De voorsprong op Nottingham bedraagt zes punten.
01:18

Reacties

Videoarchief