Turken woedend over FIFA-straf

8 februari 2006, 13:47

In Turkije is woedend gereageerd op de straf die de FIFA uitgedeeld heeft naar aanleiding van de rellen na het WK-kwalificatieduel met Zwitserland. De Turken moet haar komende zes thuiswedstrijden in de EK-kwalificatiecyclus op minimaal 500 kilometer afstand van Turkije spelen en mogen bovendien geen Turkse fans meenemen. "We worden aan de hoogste boom opgehangen", is de mening van de Turkse media over de straf.

De Turkse media komen woorden tekort om hun onvrede te beschrijven. Zinnen als "we worden aan het kruis gehangen" worden afgewisseld met vergelijkingen met martelingen van gevangenen in Guatanamo Bay. Eén krant laat een foto zien waar gevangenen mishandeld worden, met als bijschrijft: 'de FIFA heeft een zak over ons hoofd getrokken'. 

Blatter

Blatter

Ook de president van de Turkse voetbalbond, Levent Bicakci, is zeer ontstemd. "Ik werk al zestien jaar met de UEFA, maar ik heb nog nooit zo'n zware straf gezien. Wat ik vooral niet begrijp, ik dat onze fans zo hard gestraft worden. En dat terwijl zij er toch helemaal niets aan kunnen doen. Onze fans worden hiermee het slachtoffer van de situatie."

Bij de bewuste interland plaatste Zwitserland zich ten koste van Turkije voor het WK. Na het laatste fluitsignaal gingen spelers van beide ploegen elkaar te lijf. Als voornaamste daders wees de FIFA de Turken Alpay en Emre en de Zwitser Huggel aan. Het trio werd voor zes interlands geschorst. Vooral voor Huggel is dit een flinke streep door de rekening. Hij mist hierdoor in ieder geval het WK en in principe ook het EK van 2008.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen